Dolina Neretve

Dolina Neretve prekrasan je i izuzetan krajolik udaljen 35 km od Drvenika. Mozaik je močvare, lagune, jezera, plaže, rijeke, humaka (vapnenački brežuljci) i planine.
Geografski se u potpunosti razlikuje od ostatka obale hrvatskog Jadrana. Delta Neretve pokriva područje od 120 km². Bogata je biljnim i životinjskim svijetom, a zabilježeno je više od 310 vrsta ptica i 820 biljnih vrsta. U Metkoviću, gradu u dolini Neretve, nalazi se druga po veličini ornitološka zbirka u Europi.
Ovo područje osebujnog krajolika bogato je i spomeničkom baštinom. Arheološki nalazi, stare utvrde i ostaci antičkih naselja svjedoče o značajnim povijesnim zbivanjima na ovom području. Najbrojniji kulturno-povijesni spomenici su ilirske kamene gomile i srednjovjekovni stećci, a najznačajnija je arheološka cjelina u mjestu Vid gdje je u rimsko doba bio veliki grad Narona (2. st.pr.Kr.). Narona je jedan od najznačajnijih i drugi po veličini rimski grad na hrvatskoj obali Jadrana. Nastala je na temeljima grčkog emporija iz 4 st.pr.Kr. Sve nađene rimske ostatke možete razgledati u Arheološkom muzeju Narona u Vidu.